BJMT AMK 2016

BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia 2016

 

Szervezők:

Bolyai  János Matematikai Társulat

Széchenyi István Egyetem

MTA SZTAKI

HU-MATHS-IN

Szakmai támogatók:

Gazdaságmodellezési Társaság

Magyar Operaciókutatási Társaság

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

Időpont:

2016. június 1-3.

Helyszín:

Széchenyi István Egyetem, Győr

Felhívás

Tisztelt Érdeklődő!

Üdvözöljük a BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia 2016 honlapján!

A Bolyai János Matematikai Társulat (BJMT) és a győri Széchenyi István Egyetem, a HU-MATHS-IN - Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat - közreműködésével, 2016. június 1. és 3. között megrendezi a 2016. évi BJMT Alkalmazott Matematikai Konferenciát. A konferencia helyszíne és fő támogatója a győri Széchenyi István Egyetem.

A konferenciát a 2012-ben megrendezett azonos megnevezésű konferencia koncepciójára támaszkodva szervezzük (ld. http://amk2012.math.sze.hu/).

A konferencia célja olyan tudományos, technológiai, gazdasági és társadalmi kihívások bemutatása, amelyek egzakt megfogalmazásában és megoldásában a matematika jelentős szerepet játszik. A rendezvény újabb fórumot kíván teremteni multidiszciplináris és ipari kapcsolatok kialakítására, és új irányokba vezető matematikai kutatások ösztönzésére. A konferencia egyben betekintést ad a nemzetközi ipari matematikai projekttevékenységbe meghívott nemzetközi előadók részvételével.

A konferencia tematikáját döntően az alábbi alkalmazási területek szerint strukturáljuk: 

  • Biológia, Orvosi Alkalmazások, Gyógyszeripar
  • Hálózatok, Telekommunikáció és Web-Technológiák
  • Jármű- és Gépipar, Energia
  • Pénzügyi- és Biztosítási Matematika
  • Társadalmi kihívások: Demográfia, Környezetvédelem

A konferencia első délelőttjén egy kiemelt alkalmazási területen (Hálózatok, Telekommunikáció és Web-Technológiák) miniszimpoziumot tartunk, melyen a témakör ipari képviselői ill. kutatói tartanak előadásokat.

A programot mintegy 50%-ban az egyes alkalmazási területekhez kapcsolódó, más tudományterületet bemutató plenáris és kiemelt (45 perces) előadások képezik. A visszaigazolt plenáris előadók köre a honlapon megtekinthető.

A program másik felét döntően meghívásos alapon szervezett matematikai orientáltságú szekciók és önállóan jelentkező előadók előadásai képezik. Ezen túlmenően a konferencia teljes idejére lehetőséget biztosítunk a kutatási eredmények poszter-kiallításon történő bemutatására.

A konferencia nyelve magyar, eltekintve egy-két külföldi előadótól.

Az előadások ill. poszter prezentációk címét és kivonatát (abstract) a regisztrációt követően 2016. április 25-ig kérjük a honlapon megadott felületen és formában megadni.

A kivonat feltöltésével az előadó hozzájárulását adja, hogy előadásának ill. poszter prezentációjának a kivonata az angol nyelvű Book of Abstracts-ban, ill. a a konferencia honlapján megjelenjen.

A konferencia 3, ill. 1 napos részvételi díjai, valamint a PhD ill. MSc, BSc hallgatóknak  nyújtott kedvezmények a konferencia honlapján a regisztráció menüpont alatt találhatók.

Budapest, 2016. február 8.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Gerencsér László
Elnök
MTA SZTAKI
BJMT
Alkalmazott Matematika Bizottság
elnöke
Horváth Zoltán
Társelnök
Széchenyi István Egyetem
BJMT
Alkalmazott Matematika Bizottság
alelnöke

Hírek

Rendezvénnyel kapcsolatos friss hírek: